Skänninge Stadshotell är ett anrikt gammalt stadshotell som stod färdigt år 1885. Hotellet har alltid varit tänkt som en samlingsplats för möten, festligheter och middagar och är i första hand byggd med den ståtliga Oscarssalen, namngiven efter Oscar II, i fokus. Oscarssalen har åtta meter i takhöjd och rymmer ca 150 bankettgäster. Här har under åren många kända personer och kungligheter vistats och avnjutit festligheter. Bl.a. firade Tennislegenden Björn Borg sin 50-års dag på Skänninge Stadshotell, år 2009 besökte Kronprinsessan Victoria hotellet i samband med Birger Jarls jubileet och år 2013 var även Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf på besök.

Hotellet har haft flera ägare och genomgick i slutet av 1990-talet en omfattande renovering i samarbete mellan dåvarande fastighetsägare, länsmuseet och Mjölby kommun. Hotellet återställdes då till stora delar till originalskick vad gäller yttre fasad och vissa delar av interiören. Bl.a. skrapades färglagren i Oscarssalen ner till innersta lagret varpå original färger och mönster återskapades.

2014 köptes Stadshotellet av LL Venue Fastigheter AB och en omfattande renovering och uppfräschning av fastigheten har påbörjats. I första steget har bl.a. restaurangplanet fått en ansiktslyftning med en ny bar och ny reception.

Skänninge Stadshotell har idag nio hotellrum. En plan för att bygga fler hotellrum och SPA-avdelning har arbetats fram och förväntas kunna bli verklighet innan år 2020.

 

 

 Till toppen
----